Het stof bij Red Bull lijkt gedaald. Van de interne machtsstrijd en de Horner-gate horen we niet meer zoveel van. Alhoewel de spanning gesust lijken, is dit volgens voormalig Formule 1-coureur Ivan Capelli uiterlijk vertoon. De zestigjarige Italiaan noemt Red Bull een ‘kruitvat’.

Red Bull Adrian Newey Helmut Marko
De drie wijzen uit het oosten?

Al maanden rommelt het binnen Red Bull. Het begon met de interne machtsstrijd, onder andere tussen het Oostenrijkse en Thaise kamp binnen het team. De Christian Horner-gate kwam er bovenop en geruchten van vertrekkende kopstukken en coureurs maakte de situatie binnen het team niet bepaalt gezelliger.

In gesprek met La Gazzetta dello Sport vertelt Capelli, die in zijn carrière nauw samenwerkte met Adrian Newey, dat de situatie bij Red Bull nog niet koek en ei is: “Red Bull is een kruitvat, langzaam smeulend. Ze hebben wat as op het vuur gegooid, maar het blijft branden. Zelfs in China, na de laatste overwinning van Verstappen, stonden Christian Horner en Helmut Marko samen onder het podium te applaudisseren. Allemaal voor de show, niets is gekalmeerd of opgelost.”