Het was de afgelopen maanden erg onrustig binnen het team van Red Bull en daar lijkt door het mogelijk aanstaande vertrek van topontwerper Adrian Newey geen verandering in te komen. De geruchtenmolen blijft op volle toeren draaien en suggereert nu dat de Brit het team van Red Bull gaat verlaten. Naar verluidt vertrekt Newey naar het team van Ferrari of Aston Martin. Red Bull Racing laat een poker-face zien en stelt dat Newey gewoon tot eind 2025 blijft zitten bij de Oostenrijkse renstal.

Adrian Newey

Het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor und Sport meldde donderdagmiddag dat het vertrek van Newey aanstaande is. Motorsport en de BBC meldden op hun beurt dat het vertrek te maken had met de aanhoudende onrust rondom teambaas Christian Horner en de machtsstrijd binnen Red Bull.

De woordvoering van Red Bull laat aan Motorsport weten dat ze zich geen zorgen maken. Alhoewel er geen officieel persbericht naar buiten kwam, konden ze melden dat er volgens hen nog geen contract in ontbonden: “Adrian staat onder contract tot en met tenminste eind 2025 en we hebben niet vernomen dat hij naar een ander team gaat vertrekken.”