Over de toekomst van Adrian Newey is één ding zeker. De Red Bull RB21 komt niet van zijn hand. Wat nog niet zeker is, waar de Britse ontwerper volgend jaar in dienst is. Martin Brundle weet in ieder geval te melden dat er twee teams een aanbod hebben gedaan aan Newey.

Adrian Newey

De Sky Sports-analist en voormalig Formule 1-coureur vertelt bij zijn werkgever Sky Sports dat er genoeg kansen liggen voor Newey en dat er veel kopjes koffie gedronken zullen worden: “Als ze dat niet doen, dan doen ze hun werk namelijk niet fatsoenlijk”, begint Brundle.

“Het heeft geen zin om hem binnen te halen met zijn ideeën, als je ze niet daadwerkelijk kan uitvoeren. Dus ik ben er absoluut zeker van dat Ferrari, McLaren, Aston Martin en Mercedes-Benz heel hard pushen en alleen maar de mogelijkheden verkennen. Al die teams zullen zeggen dat dit niet het geval is, omdat ze het team dat ze al hebben niet van streek willen brengen. En als ze hem niet krijgen, willen ze er niet dat het er uitziet alsof ze verloren hebben. Ik weet dat minstens twee van die teams hard hun best doen en hem aanbiedingen doen”, aldus Brundle.