Het aanstaande vertrek van Adrian Newey bij het team van Red Bull Racing zal een groot gat achterlaten bij het Oostenrijkse team. Het vertrek van Newey staat symbool voor de sfeer die binnen het team heerst. Ralf Schumacher verwacht dat het nog veel erger zal worden voordat de storm weer zal dalen. Hij denkt dat Newey de nodige knappe koppen zal meenemen als hij naar een ander team vertrekt.

Adrian Newey

De sfeer bij Red Bull is weleens beter geweest. Schumacher vertelt bij zijn landgenoten van Sky Sport Duitsland dat het sinds het overlijden van teameigenaar Dieter Mateschitz stroef loopt en dat Newey zijn clubje mensen mee zou kunnen nemen naar een ander team: “Er gaan engineers vertrekken die samen met Newey ergens anders heen willen gaan.”

“De teamspirit is niet meer zoals Dietrich Mateschitz had gewild. Wat er nu gebeurt is echt jammer en heel verdrietig. Het is erg teleurstellend dat het nu uit elkaar valt vanwege mensen die van Mateschitz de kans hebben gekregen, terwijl het in de kern slechts werknemers zijn. Het is ongelooflijk. Ik heb er geen woorden voor.”