Stake F1 Team KICK Sauber heeft hard gevochten in de 57 ronden van de Grand Prix van Miami, maar kon ondanks een inhaalrace geen plaats in de top tien veroveren. Zhou Guanyu eindigde als 14e, twee plaatsen voor Valtteri Bottas op de 16e plaats.

Zhou Guanyu eindigde 14e - Valtteri Bottas 16e

Alessandro Alunni Bravi, Teamvertegenwoordiger: “Het team heeft er alles aan gedaan om een resultaat te behalen: je zag het aan de keuze van de bandensamenstelling en aan de verschillende strategieën die we kozen om Valtteri en Zhou dat beetje extra performance te geven dat we het hele weekend misten. We waren in staat om vooruitgang te boeken en mee te vechten in de mix, maar helaas hadden we niet dat beetje extra dat nodig was om in de top tien te eindigen.”

“Het was een zwaar weekend voor het team: nu moeten we opnieuw beginnen aan het Europese seizoen in Imola. Er komen upgrades uit Hinwil om ons te helpen op onze zoektocht naar punten. Ook al heeft het eerste kwartaal van het seizoen ons nog geen enkel punt opgeleverd, niemand verliest zijn motivatie. We hebben gezien dat er van alles kan gebeuren. We moeten gewoon hard werken om onszelf in een positie te brengen waarin we elke kans kunnen benutten.”

Stake F1 Team KICK Sauber keert nu terug naar huis na een intensief eerste kwartaal van het seizoen; over twee weken begint de Europese tak van het kampioenschap in Imola.