Red Bull Racing maakte zojuist wereldkundig dat topontwerper Adrian Newey het team begin 2025 verlaat. De 65-jarige Brit was vanaf 2006 het hoofd van de technische afdeling van het Oostenrijkse team. Newey laat weten dat dit het ‘juiste moment is om het stokje over te dragen.’

Adrian Newey Red Bull

De geruchtenmolen over een mogelijk vertrek van Adrian Newey hield de Formule 1 al een ruime week in zijn greep. Red Bull Racing maakt in de late ochtend bekend dat Newey het succesvolle team inderdaad gaat verlaten. In een persbericht van Red Bull vertelt Newey het volgende: “Al sinds ik een jonge jongen was, wilde ik een ontwerper van snelle auto’s worden. Mijn droom was om ingenieur te worden in de Formule 1, en ik heb het geluk gehad die droom werkelijkheid te laten worden. Het is voor mij al bijna twintig jaar een grote eer om een sleutelrol te hebben gespeeld in de ontwikkeling van Red Bull Racing van startende nieuwkomer tot meervoudig titelwinnend team. Ik denk echter dat dit een geschikt moment is om het stokje aan anderen over te dragen en nieuwe uitdagingen voor mezelf te zoeken.”

“In de tussentijd staan de laatste fasen van de ontwikkeling van RB17 voor de deur, dus voor de rest van mijn tijd bij het team zal mijn focus daar liggen. Ik wil graag de vele fantastische mensen waarmee ik de afgelopen 18 jaar bij Red Bull heb samengewerkt bedanken voor hun talent, toewijding en harde werk. Het was een echt voorrecht en ik heb er vertrouwen in dat het technische team goed voorbereid is op het werk dat aan de uiteindelijke evolutie van de auto gaat binnen de vierjarige periode van deze reglementering. Op persoonlijk vlak wil ik ook de aandeelhouders bedanken, wijlen Dietrich Mateschitz, Mark Mateschitz en Chalerm Yoovidhya voor hun niet-aflatende steun tijdens mijn tijd bij Red Bull, en Christian, die niet alleen mijn zakenpartner is geweest, maar ook een vriend. Ook wil ik Oliver Mintzlaff bedanken voor zijn rentmeesterschap en Eddie Jordan, mijn goede vriend en manager.”