team-gresini-racing-motogp

Team Gresini Racing MotoGP presenteerde zaterdagochtend 15 januari als eerste MotoGP team haar kleurstelling voor het komende seizoen. Het team dat werd opgericht en ‘grootgebracht’ door Fausto Gresini, keert na zeven jaar afwezigheid terug als Independent Team in de koningsklasse.

Het Team Gresini Racing MotoGP  wordt geleid door teameigenaar Nadia Padovani Gresini – de vrouw van wijlen Fausto Gresini – en gesteund door de kern van Gresini Racing. Dit seizoen keert Enea Bastianini, die in 2021 tijdens zijn debuutseizoen in de MotoGP klasse al op het podium stond, terug bij de familie. Hij voegt zich bij zijn landgenoot en MotoGP debutant Fabio Di Giannantonio, een teamgenoot waarmee hij in het verleden in de lichtere klasse van het MotoGP wereldkampioenschap al samenwerkte binnen Gresini Racing.

Beide coureurs zullen in 2022 aan de start verschijnen op een Ducati Desmosedici GP21, een motor waar ze afgelopen november al een glimp van konden opvangen tijdens een test in Jerez de la Frontera. Bastianini heeft al bewezen dat hij zeer competitief kan zijn met deze nieuwe motor, terwijl Di Giannantonio al geweldige tekenen heeft laten zien voor het aankomende debuutseizoen.

Di Giannantonio die voor zijn debuutseizoen in de koningsklasse op zoek moest naar een nieuw startnummer – dit aangezien zijn vertrouwde startnummer 21 in de klasse al gebruikt wordt door Franco Morbidelli – koos voor het startnummer 49 met als belangrijkste reden dat dit nummer volgens zijn eigen waarneming tot op heden nog niet eerder gebruikt is in de MotoGP klasse.

Enea Bastianini #23: “De nieuwe kleuren van de motor zijn heel bijzonder, toen ik hem voor het eerst zag kwam het allemaal een beetje vreemd op me over, maar nu ik hem live zie kan ik zeggen dat hij geweldig is. Zo’n geweldige motor kan alleen maar snel zijn!  Over een dag of twintig vertrekken we voor de eerste testdagen van 2022, gelukkig duurt het niet heel erg lang meer want ik kan bijna niet wachten op weer op mijn Ducati te zitten. Ik heb het team onlangs al ontmoet tijdens de eerste test: we hebben daar de kans gehad om elkaar beter te leren kennen en om samen te werken, en ik kan met zekerheid zeggen dat ik een superteam heb. Ik denk dat het een heel interessant seizoen gaat worden, ik weet zeker dat we mooie resultaten gaan behalen. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint!”

Fabio Di Giannantonio #49: “Het 2022 seizoen staat voor de deur. Het wordt mijn eerste seizoen in de MotoGP en het wordt zo gaaf! Ik zal nog veel moeten leren, mijn verwachting is om race per race te groeien en wie weet kunnen we zelfs nog een paar mooie prestaties neerzetten. Over een tijdje zijn we weer terug op de baan voor de test, we gaan naar Maleisië en Indonesië volgt daarna. Ik kan niet wachten om weer op dit prachtige beest te rijden. De winterstop is altijd te lang, ik tel de dagen, de uren! En de motor is spectaculair, misschien wel de mooiste die ik ooit heb gereden, de mooiste die ik ooit heb gezien. Met die unieke hoofdkleur lijkt het wel een fiets uit de jaren 70, retrò stijl, op het circuit zullen we dan zeker ook goed herkenbaar zijn. Bijzonder, origineel, beautiful. Een unieke emotie.”

Nadia Padovani Gresini, teameigenaar: “We presenteren eindelijk een project waar we sterk in geloofden en waar we het afgelopen jaar non-stop aan gewerkt hebben. We zijn erg gemotiveerd en we zijn uiteindelijk het eerste MotoGP-team dat zich presenteert; bovendien vind ik onze motoren prachtig – en ik hoop dat alle anderen ze ook mooi zullen vinden. Ik zou graag denken dat Fausto van bovenaf met ons meekijkt en dat hij trots is op zijn familie. Er is bij ons bijna geen onderscheid tussen een natuurlijke – en werk familie, we zijn één. Ik moet zeggen dat ik zowel Diggia als Enea in topvorm heb gezien en ze zijn beide gretig om te beginnen: we streven ernaar om bij de hoofdrolspelers te horen en ooit in het parc fermé te verschijnen.”

De eerste actie op het circuit gaat op 31 januari aanstaande van start tijdens een driedaagse MotoGP Shakedown Test op het Sepang International Circuit in Maleisië. Tijdens deze test zal alleen Di Giannantonio in actie komen aangezien deze test alleen toegankelijk is voor MotoGP testcoureurs en de vijf coureurs die in 2022 hun debuut gaan maken in de koningsklasse. Bastianini zal vervolgens voor het eerst in actie komen op vijf februari aanstaande wanneer ook de reguliere coureurs zich in Sepang gaan melden en op vijf en zes februari de eerste Official MotoGP Test van 2022 op het programma staat.

Onderstaand de data van de 2022 MotoGP wintertesten:

MotoGP Shakedown-Test:

  • 31 Januari, 01-02 Februari: Sepang International Circuit, Maleisië (alleen MotoGP testcoureurs en MotoGP debutanten)

Official MotoGP Test:

  • 05-06 Februari: Sepang International Circuit, Maleisië
  • 11-12-13 Februari: Mandalika Street Circuit, Indonesië

Onderstaand een leuke video met beelden van de Team Gresini Racing MotoGP workshop.

 Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter