De Formule 1 had na negen races in elf weken afgelopen weekend een paar welverdiende dagen vrij. De race in Rusland van aankomend weekend staat op zichzelf, dus de week na Sochi wordt er niet geracet. Dat neemt de druk een beetje van de teams af. Op het Autodrom van Sochi presteert Mercedes doorgaans sterk, al vreest teambaas Toto Wolff dat pole position niet zo veel waard is als tijdens andere races.

Toto Wolff

“Sochi ligt ons altijd wel goed en we hebben het hier bijna altijd goed gedaan”, aldus Wolff in zijn preview op de website van Mercedes. “Het Autodrom heeft een wat vreemde lay-out en vooral de run naar het eerste rempunt is extreem lang. Dat betekent dat de polesitter niet altijd in het voordeel hoeft te zijn.”

“Auto’s achter je kunnen de tow goed gebruiken, dus pole position hoeft helemaal niet zo gunstig te zijn”, aldus Wolff. “Dat zag je vorig jaar toen Sebastian Vettel polesitter Charles Leclerc inhaalde en in 2017 kon Valtteri Bottas vanaf P3 polesitter Vettel in de eerst bocht verschalken. Onze kwalificatie is al het hele jaar enorm sterk, maar dat zou hier dus wel eens een nadeel kunnen zijn.”