Toto Wolff heeft de uitspraak van Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff geridiculiseerd. Mintzlaff zei dat Max Verstappen volgend seizoen ‘1.000 procent’ Red Bull-coureur zal zijn, waarop Wolff reageerde dat het leven niet verder dan ‘100 procent’ gaat.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1

Hoewel Verstappen een Red Bull-contract heeft dat doorloopt tot het einde van het seizoen 2028 en meerdere keren heeft gezegd dat hij geen reden ziet om van team te veranderen, blijft Wolff de regerend wereldkampioen F1 publiekelijk het hof maken. Dat is niet goed gevallen bij Mintzlaff, die de Oostenrijker onlangs vertelde dat hij zich moest richten op de problemen van Mercedes, want daar hebben ze ‘al genoeg van’, en dat hij zijn coureur met rust moest laten.

Wolff werd naar aanleiding van de Grand Prix van Miami gevraagd naar zijn opmerkingen, maar onthulde dat hij van niets wist. “Ik weet niet waar de man commentaar op heeft”, vertelde hij de media in zijn nabespreking van de race. “Het is niet relevant voor mij.”

Maar dat betekent niet dat hij Verstappen van Red Bull niet in de gaten houdt. “We nemen onze tijd”, zei hij over de rijders-line-up voor 2025, “We kijken naar wat Max wil en houden tegelijkertijd de andere coureurs in de gaten. We staan momenteel in de observatiemodus.”

Op de vraag of Verstappen de sleutel was, antwoordde hij: “Voor alle teams hier is hij dat. Zoals ik al eerder heb gezegd, moet hij niet vertrekken in 2025. Hij is op dit moment de beste coureur en moet een beslissing nemen. Misschien is er niet eens een beslissing te nemen en blijven de dingen zoals ze zijn. Maar dat is geen leidraad voor ons.”

Hij ontkende dat er maandag een afspraak was met de Nederlander en zei: “Ik kan niet te veel commentaar geven. Wat ik wel kan zeggen is dat er maandag geen afspraak was.”

Hij wilde ook niet antwoorden op de vraag of er een ontmoeting zou plaatsvinden ‘op een andere dag van de week’. Dat Sky Deutschland een artikel publiceerde waarin Mintzlaff zei dat Verstappen volgend seizoen ‘1.000 procent’ een Red Bull-coureur zou zijn, daarover haalde Wolff zijn schouders op. “1.000 procent? Zo’n uitspraak zou ik niet doen”, zei Wolff. “Want in het leven is er maar 100 procent. Meer is er niet. Zo’n overdrijving is overbodig.”