Jos Verstappen ging met zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto na 11 proeven op dag 1 met een riante voorsprong aan de leiding in de Rallye de Wallonie. Verstappen kon deze voorsprong samen met zijn copiloot Renaud Jamoul op de tweede dag van deze ronde van het Belgian Rally Championship (BRC) zelfs uitbreiden. Met een halve minuut voorsprong, leek Jos the Boss de wedstrijd te controleren, tot het noodlot toesloeg! In de vierde van negen resterende klassementsproeven, bij de tweede proef in Naninne reed Verstappen twee banden lek. Met slechts één reservewiel in de kofferbak, moest de ex-F1-coureur vanuit de leidende positie opgeven.

Jos Verstappen

Verstappen begon de tweede dag van de Rally van Wallonië voorspoedig. Lokale held Fernémont was één van de concurrenten, die uitviel vanwege een gebroken voorwielophanging en de strijd moest staken. Zodoende schoof Maxime Potty op naar de tweede plek in het algemeen klassement, maar wel op 31,8 seconden achterstand op Verstappen. “Voor mij zijn de proeven vandaag weer nieuw. Het was soms ontzettend glad. Die kennis van de stages probeer ik nu op te doen”, liet Jos weten op Verstappen.com.

Op Fernelmont-Eghezée, de tweede proef van de dag, klokte Verstappen de derde tijd. Op de derde klassementsproef in Vedrin was de pa van Max Verstappen de snelste. In het algemeen klassement was Niels Reynvoet ondertussen Potty gepasseerd, maar had deze op dat moment op 39,6 seconden achterstand op Verstappen.

In de tweede omloop ging het echter mis voor Verstappen op Naninne. Tegenslag leverde twee lekke banden op, waarna Jos en zijn co-piloot Renaud noodgedwongen de strijd moesten staken. De voormalig Formule 1-piloot ontwikkelt zich goed in de rallysport en leek op weg naar een zege, maar die ging nu in rook op…