De mannen van ‘Down Under’ doen het maar best. Invaller Liam Lawson behaalde in zijn derde Grand Prix zijn beste resultaat. Maar ook Oscar Piastri scoorde in Singapore zijn derde beste resultaat van zijn rookieseizoen tot nu toe, met een zevende plaats. Dat deed hij beginnend vanaf een bescheiden startplaats, de 17e plaats op de grid. De McLaren-coureur reed op P14 tijdens de eerste stint van de race, veroverde een plek met zijn eerste pitstop en daarna nog een plek bij een herstart van de safetycar. In de 36e ronde profiteerde Piastri van de tegenslag van Kevin Magnussen en hij pakte de 12e plaats. Daarna brachten de pitstops van de Red Bull-coureurs en de uitvalbeurt van Ocon hem naar de achtste plaats. Dat werd nog een zevende toen Alonso zijn pitstop maakte, en hoewel hij werd ingehaald door Max Verstappen, schoof Piastri weer een plaats op toen George Russell in de laatste ronde crashte.

Oscar_Piastri_naar_P7 F1 McLaren GP Singapore 2023

“Ik ben echt heel blij”, zei Piastri na afloop, geciteerd door RaceFans. “Ik denk dat het nooit het meest opwindende vooruitzicht is om als zeventiende te starten in Singapore. Dus om uiteindelijk met P7 weg te komen, is een fantastisch resultaat. Ik denk niet dat we meer hadden kunnen doen dan dat. Ik ben dus erg blij, ook een geweldig resultaat voor het team, mooie punten. Ik denk dat we een heel goede start hebben gehad. Eerste ronde ook. We hebben een paar auto’s gepasseerd en daarna waren we geduldig en hadden we deze keer een safety car die op het juiste moment kwam, wat hielp. Een beetje geluk, maar ook een aantal goede zetten, veel geduld en alleen maar kapitaliseren als het moest.” Kortom, een topprestatie van Oscar Piastri in Singapore, ondanks een kansloze startpositie.

Oscar_Piastri_van_P17_naar_P7 F1 McLaren GP Singapore 2023

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!