ruben-bijman
Ruben Bijman (l) en Victor Steeman (r) | foto© MTM Kawasaki

Victor Steeman en Ruben Bijman zullen ook in 2022 als coureur aan de start verschijnen in het FIM Supersport 300 World Championship. Beiden Nederlanders gaan uitkomen voor het Belgische MTM Kawasaki waar ze de Japanner Yuta Okaya als teamgenoot zullen treffen.

Het Belgische MTM Kawasaki ondergaat voor het komende wegrace seizoen een ware Metamorfose. Jeffrey Buis (WorldSSP), Koen Meuffels (IDM Supersport 600) en Adrian Huertas die binnen het team de overstap maakt naar de WorldSSP klasse verlieten het succesvolle WorldSSP 300 team. Alleen Yuta Okaya – de nummer vijf in het kampioenschap van afgelopen seizoen – bleef en zal ook komend seizoen voor het team uit blijven komen in het FIM Supersport 300 World Championship. De Japanner zal echter niet de enige coureur zijn, hij krijgt namelijk gezelschap van een tweetal Nederlandse talenten. Zo maakt Victor Steeman de overstap naar het team en komt ook Ruben Bijman in 2022 uit op een Kawasaki van het team onder leiding van Ludo van der Veken.

Victor Steeman
Victor Steeman begon zijn racecarrière op achtjarige leeftijd. Zoals voor vele jonge talenten begon het ook voor Steeman allemaal bij de minbikes alvorens hij op elfjarige leeftijd de overstap maakte naar het Molenaar NSF100 kampioenschap. Na dit avontuur werd er gereden in de toenmalige Moriwaki cup om vanuit daar een startplaats af te dwingen in de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na een overstap naar een Supersport 300 machine werd er vervolgens in 2020 een korte overstap gemaakt naar een 600cc machine, niet onverdienstelijk want Steeman wist meteen in zijn debuutseizoen Nederlands kampioen te worden in de Dutch Supersport klasse. Na in 2021 teruggekeerd met KTM teruggekeerd te zijn naar het FIM Supersport 300 World Championship volgt er in 2022 een nieuw avontuur bij MTM Kawasaki, een avontuur waar de Nederlander maar één ding voor ogen heeft; het winnen van de wereldtitel.

Victor Steeman: “Ik ben erg blij om in 2022 bij MTM Kawasaki te mogen rijden. De sfeer in het team is erg goed. Ik kan niet wachten om de Kawasaki voor het eerst uit te proberen! Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren en dat we samen een erg sterk pakket kunnen vormen om weer voor de topposities te strijden! Ik ga er alles aan doen om de derde wereldtitel voor MTM Kawasaki te behalen. Nogmaals grote dank aan Kawasaki en Ludo voor de kans die ze me bieden.”

Ruben Bijman
Ruben Bijman starte zijn carrière op twee wielen op negenjarige leeftijd. Zo begon hij in 2013 in de minibikes. In 2016 werd de overstap gemaakt naar het JuniorGP kampioenschap en werd hij in deze competitie Belgisch kampioen. Na een seizoen op een Yamaha aan de start te zijn verschenen in het FIM Supersport 300 World Championship gaat de jonge Nederlander in 2022 samen met MTM Kawasaki van start in deze competitie.

Ruben Bijman: “Na een succesvol eerste seizoen, ben ik blij dat ik dit jaar met MTM Kawasaki van start kan gaan in het FIM Supersport World Championship. Ik kan niet wachten tot we gaan beginnen met testen!

Na in 2021 nog met vier rijders aan de start te zijn verschenen zal MTM Kawasaki in 2022 met een driemansformatie aan de start verschijnen in de lichtste klasse van het WK Superbikes. Zoals al gezegd bleef Yuta Okaya het team trouw en vormt hij samen met Steeman en Bijman het MTM Kawasaki FIM Supersport 300 World Championship.

Naast deze drie coureurs zal regerend wereldkampioen Adrian Huertas binnen het team de overstap maken naar het FIM Supersport World Championship en zal Juan Antonio Conesa Benito door MTM Kawasaki ondersteunt worden in het Spaans wegrace kampioenschap.

Ludo Van der Veken (Teammanager MTM Kawasaki): “2022 wordt voor ons een jaar met een grote uitdagingen, zowel in de 600 als ook de 300. In de WorldSSP 300 is de uitdaging om de derde wereldtitel binnen te halen en daarvoor hebben we talentvolle rijders in huis. Vanuit het team zullen we er alles aan doen om de beste Kawasaki motoren en de beste ervaren mensen te leveren. Let’s go for it!”

Het FIM Superbike World Championship seizoen gaat in 2022 van start in het weekend van 06 t/m 08 april, plaats van handeling is het Motorland Aragon circuit in Spanje.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter