rob-hartog
Rob Hartog | foto© Henk Teerink

Rob Hartog zal de rest van het IDM-weekend op de Sachsenring niet meer in actie komen. De SWPN / Zorgeloos Kind coureur kwam zaterdag tijdens de derde vrije training op het Duitse circuit zwaar ten val waarbij hij naar nu bekend is geworden een schouderblessure op heeft gelopen welke hem de rest van het weekend langs de kant houdt.

Op de Sachsenring wordt dit weekend de eerste ronde van het 2024 IDM-seizoen verreden. Zaterdag stond voor de IDM-Superbike coureurs in het teken van de kwalificatie. Alvorens deze kwalificatiesessie van start gingen stond er nog een derde vrije training op het programma en in deze sessie ging het na tien ronden mis voor Rob Hartog. De Nederlander kwam in de bekende waterval (de voorlaatste bocht) met een flinke highsider ten val.

Na de crash werd Hartog overgebracht naar het op het circuit gelegen medical centre. Hier werd de bij de crash uit de kom geschoten schouder teruggezet. De circuit arts besloot vervolgens dat Hartog overgebracht moest worden naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Chemitz voor verdere medische checks aan zijn schouder. Het onderzoek hier bracht aan het licht dat er sprake was van ‘lichte’ schade aan het schouderkapsel.

De artsen hebben besloten dat de SWPN / Zorgeloos Kind coureur de komende nacht ter observatie in het ziekenhuis zal moeten blijven. Dit betekent dan ook een vroegtijdig einde van het IDM-openingsweekend voor de Nederlander die na een moeizame eerste dag veelbelovend begon aan de tweede dag.

Rob Hartog: “Dit is flink balen, we waren na een moeizame eerste dag vanochtend meteen al anderhalve seconde sneller. We waren in de ronde waar ik ten val kwam op weg naar een tijd die goed zou zijn geweest voor de op dat moment vijfde plaats op de tijdlijst. Gelukkig lijkt de schouderblessure mee te vallen en is er geen sprake van grote schade, maar het is wel zuur dat het eerste IDM-weekend van het seizoen op deze manier vroegtijdig moet eindigen.”

De verwachting is dat Hartog zondag het ziekenhuis mag verlaten. De komende twee weken zal hij zijn schouder door het dragen van een mitella volledige rust moeten geven om te kijken hoe het kapsel zich herstelt van deze klap.Handige links IDM Sachsenring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Live video zaterdag (vanaf 14:30 uur)
Live video zondag (vanaf 10:20 uur)
Fotoverslag

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.