De Viaplay Group heeft de overeenkomst met Formula One Management vernieuwd voor een historisch lange periode van vijf jaar. Hierdoor kunnen de racefans en liefhebbers van de F1 in Nederland en in de Scandinavische landen Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen en IJsland tot eind 2029 blijven genieten van elke seconde van één van de meest populaire sporten ter wereld. Op Viaplay blijven alle races, kwalificaties en trainingen live te volgen inclusief lokaal commentaar met daarnaast uitgebreide voor- en nabeschouwingen, talkshows, samenvattingen, documentaires en alles over drievoudig-wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen en de F1. Naast de verlenging van het rechtenpakket wordt in Nederland tevens de samenwerking met F1 TV Pro gecontinueerd.

Viaplay F1 Max Verstappen

“Ik ben heel blij dat Viaplay deze langdurige overeenkomst met Formule 1 heeft gesloten”, zei Max Verstappen, drievoudig wereldkampioen over de nieuwe deal tussen Viaplay en de FOM. “Zij streven, net als ik, naar perfectie. Ik kijk er dan ook naar uit om onze samenwerking te continueren. Het is geweldig dat Viaplay mijn prestaties dichter bij de kijkers brengt.”

Viaplay en Max Verstappen hebben een lange termijn samenwerking. De wereldkampioen is te zien in exclusieve documentaires zoals ‘Verstappen: Lion Unleashed’ en ‘Anatomy of a Champion’. Beide titels behoren tot de meest populaire programma’s op het Viaplay-platform. Daarnaast is Verstappen ambassadeur van de streaming service.

RaceXpress sprak met Jos Verstappen over de enorm dominante prestaties van zoon Max. Ook in China stond er weer geen maat op de Red Bull-coureur. Ook zijn er geruchten rondom een eventueel vertrek van topontwerper Adrian Newey en probeert Mercedes-teambaas Toto Wolff nog altijd Max Verstappen naar zijn team te halen.