Nadat de vorige Grand Prix al werd afgewerkt in Misano, is de MotoGP dit weekend weer te gast aan de Adriatische kust. Ditmaal staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma, een race die is toegevoegd na de afgelasting van de evenementen in Kazachstan en India. Voor regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia is het dus opnieuw een thuisrace. In de GP van San Marino deed hij goede zaken door achter Marc Márquez tweede te worden, terwijl Jorge Martín een strategische fout maakte in regenachtige omstandigheden en slechts één puntje scoorde. Het verschil bedraagt nog maar zeven punten. Kan Bagnaia die achterstand in de sprintrace in Misano ombuigen in een voorsprong, of loopt Martín weer wat uit?

Hoe laat is de MotoGP op tv: kwalificatie Emilia-Romagna

  • Datum: zaterdag 21 september 2024
  • Zender: Ziggo kanaal 14 voor Ziggo-klanten of Ziggo Sport (401 voor Ziggo-klanten, kanaal 233 voor KPN-klanten en kanaal 160 voor Odido-klanten)
  • Start uitzending: 10.45 uur
  • Start kwalificatie: 10.50 uur

De MotoGP werkt op zaterdag 21 september 2024 de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna af. Om 10.50 uur wordt het startsein gegeven voor het eerste segment van de kwalificatie, rond 11.30 uur is bekend wie pole-position heeft. De uitzending van Ziggo Sport begint om 10.45 uur met een korte vooruitblik, waarna Frank Weeink en Barry Veneman het commentaar bij de livebeelden verzorgen. Dat doen ze vanaf 10.10 uur ook al tijdens de afsluitende tweede vrije training.

Klanten van Ziggo kunnen de MotoGP-kwalificatie in Misano live en gratis bekijken via het openbare kanaal 14. Zit je bij een andere provider? Dan heb je een abonnement nodig op Ziggo Sport Totaal. Dit zenderpakket kost 14,95 euro per maand en bestaat uit zes sportkanalen. De MotoGP-actie in Emilia-Romagna is dan live te volgen via hoofdkanaal Ziggo Sport – het voormalige Ziggo Sport Select.

Hoe laat is de MotoGP op tv: sprintrace Emilia-Romagna

  • Datum: zaterdag 21 september 2024
  • Zender: Ziggo kanaal 14 voor Ziggo-klanten of Ziggo Sport (401 voor Ziggo-klanten, kanaal 233 voor KPN-klanten en kanaal 160 voor Odido-klanten)
  • Start uitzending: 14.30 uur
  • Start sprintrace: 15.00 uur

Op zaterdag 21 september 2024 werkt de MotoGP ook de sprintrace af op Misano World Circuit Marco Simoncelli. De korte race telt dertien ronden en begint om 15.00 uur, terwijl de voorbeschouwing van Ziggo Sport een half uurtje eerder van start gaat. Vervolgens grijpen Frank Weeink en Barry Veneman de microfoon om de race van commentaar te voorzien.

De MotoGP-sprintrace van Emilia-Romagna is voor Ziggo-klanten eveneens live en gratis te volgen via het openbare kanaal 14. Als je aangesloten bent bij een andere provider, kun je inschakelen bij hoofdkanaal Ziggo Sport – het voormalige Ziggo Sport Select. Wel is hier een abonnement op zenderpakket Ziggo Sport Totaal voor nodig, wat 14,95 euro per maand kost en bestaat uit zes sportzenders.

MotoGP tijden: Grand Prix van Emilia-Romagna 2024

Datum Sessie Nederlandse tijd (CET)
Vrijdag 20 september Eerste vrije training 10.45u – 11.30 u
Vrijdag 20 september Training 15.00u – 16.00u
Zaterdag 21 september Tweede vrije training 10.10u – 10.40u
Zaterdag 21 september Kwalificatie – Q1 10.50u – 11.05u
Zaterdag 21 september Kwalificatie – Q2 11.15u – 11.30u
Zaterdag 21 september Sprintrace 15.00u
Zondag 22 september Warm-up 08.40u – 08.50u
Zondag 22 september Grand Prix 13.00u

MotoGP gratis kijken via Ziggo Sport

De uitzendrechten van de MotoGP zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport. Alle baanactie van de MotoGP, Moto2 en Moto3 is derhalve live te volgen via de sportzender en klanten van kabelaar Ziggo doen dat vaak gratis via het openbare kanaal 14. Klanten van andere providers hebben echter een abonnement nodig op het zenderpakket Ziggo Sport Totaal. Dit kost 14,95 euro per maand en bestaat uit zes sportzenders, waarmee je naast motorsport ook autosport, voetbal, tennis, golf en atletiek kunt volgen. De meeste MotoGP-actie wordt uitgezonden op hoofdkanaal Ziggo Sport, al wordt door het aanbod van andere sporten soms uitgeweken naar Ziggo Sport 3.

MotoGP kijken in Nederland via de Videopass

Het alternatief om de MotoGP-actie in Nederland te kunnen volgen, is de Videopass. Via de streamingdienst van de sport zelf kun je naast alle baanactie van de MotoGP, Moto2 en Moto3 ook achtergronden, documentaires, historische races en persconferenties bekijken. Er is alleen geen optie voor Nederlands commentaar: alle analyses en het commentaar worden verzorgd door internationale experts. Een jaarabonnement op de MotoGP Videopass kost 139,99 euro per jaar en voor negen euro extra krijg je daar ook uitgebreide livetiming bij.