Collin Veijer – Misano World Circuit Marco Simoncelli | © Intact GP

Adrián Fernández was vrijdagmiddag het snelst in de eerste officiële training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Honda coureur reed de snelste tijd van de dag voor Daniel Holgado en Leopard Racing teamgenoot Ángel Piqueras met Collin Veijer die daarachter als vierde eindigde. 

Evenement: Gran Premio Pramac Dell’Emilia-Romagna
Circuit: Misano World Circuit Marco Simoncelli
Categorie: Moto3
Tijd: 13:15 – 13:50 uur
Sessie: Training 1
Omstandigheden: Zonnig, 23°C

Vrijdagmiddag om 13:15 uur begon de eerste training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Na een bewolkte start van de dag, met een nog natte baan vanwege eerdere regenval, scheen de zon nu fel boven het Italiaanse circuit en was het asfalt volledig opgedroogd.

Al vroeg in de sessie waren er crashes voor Vicente Perez en Filippo Farioli. Beide coureurs gingen onderuit in bocht 4 (Rio) maar bleven ongedeerd. Voor Perez is het dit weekend (voorlopig) zijn laatste Grand Prix, de Spanjaard zal bij het FleetSafe Honda – MLav Racing vervangen worden door Eddie O’Shea die komende week zijn achttiende verjaardag zal vieren.

Met nog twaalf minuten op de klok werd Jacob Roulstone de volgende coureur die onderuitging. Bij het uitkomen van bocht 16 (Curva Misano) stapte de achterkant van zijn machine uit en kwam hij met een flinke high-sider ten val. Er was veel gras en zand op de baan terechtgekomen waardoor de rode vlag gezwaaid werd zodat dit kon worden opgeruimd. De Australiër leek relatief ongedeerd te zijn na al zijn tweede crash van de dag, in de ochtendsessie was hij namelijk ook al ten val gekomen.

Met een 1’41.071 was Adrián Fernández uiteindelijk het snelst in deze sessie voor Daniel Holgado en teamgenoot Ángel Piqueras. Collin Veijer eindigde daarachter op de vierde plaats voor teamgenoot Tatsuki Suzuki en Stefano Nepa.

Uitslag:

  1. Adrián Fernández – Honda | 1’41.071
  2. Daniel Holgado – GASGAS | +0,110
  3. Ángel Piqueras – Honda | +0,132
  4. Collin Veijer – Husqvarna | +0,182
  5. Tatsuki Suzuki – Husqvarna | +0,186

Klik hier voor de volledige uitslag

Volgende sessie: Training 2
Tijd: Zaterdagochtend 08:40 uur



zs-728x90



Handige links Gran Premio Pramac dell’Emilia-Romagna:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer






Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.