alessandro-dellbianco
Alessandro Delbianco | foto© Yamaha Racing

Alessandro Delbianco is door het GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team opgeroepen om komend weekend tijdens de finaleronde van het 2024 FIM Superbike World Championship seizoen in Jerez als vervanger op te treden van de geblesseerde Remy Gardner, de Australiër die afgelopen weekend bij een crash in Estoril zijn pols brak.

Alessandro Delbianco zal komend weekend in Jerez voor de tweede keer dit seizoen als coureur uit gaan komen voor het GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team. De Italiaan, die eerder dit seizoen in Magny-Cours de geblesseerde Dominique Aegerter verving, zal komend weekend in Jerez als vervanger optreden van Remy Gardner.

Gardner moet het finaleweekend van het seizoen aan zich voorbij laten gaan nadat hij afgelopen zaterdag bij een crash in Race 1 van de Estoril Round geblesseerd raakte. De Australiër liep bij de crash op het Portugese circuit een breuk op in zijn linkerpols (hamatebeen) hetgeen voor Australiër niet alleen een vroegtijdig einde betekende van een drukke reeks wedstrijden (Gardner verscheen naast zijn drukke WorldSBK schema onlangs ook nog met een MotoGP wildcard aan de start tijdens de Japanse Grand Prix) maar tevens zorgde voor een vroegtijdig einde van het 2024 seizoen.

Alessandro Delbianco: “Het spijt me echt voor Remy, ik wens hem een spoedig herstel. Ik ben blij dat het team me weer heeft opgeroepen en ik zal proberen opnieuw het beste uit mezelf te halen; in Magny-Cours hebben we een goed weekend gehad en met meer kennis van de motor hoop ik dat ik mijn gevoel van de Franse ronde kan verbeteren. Ik wissel van crew, want ik heb eerder met Domi’s crew gewerkt, maar Damiano (Evangelisti) wordt dit keer mijn crewchief en met hem heb ik eerder al samengewerkt in het Italiaanse kampioenschap. We moesten onze seizoensfinale in Italië missen, maar we hebben er hier wel een. Ik kan niet wachten om weer op de baan te zijn.”

Naast Delbianco zien we in Jerez nog een aantal nieuwe en opvallende namen aan de start verschijnen in de WorldSBK klasse. Zo zal de Japanner Testusta Nagashima in de kleuren van Team HRC aan de start verschijnen en zullen de normaal gesproken in het Bennetts British Superbike Championship aan de start verschijnende Kyle Ryde, Ryan Vickers en Tommy Bridewell in de kleuren van respectievelijk het OMG GRILLA Yamaha Racing en Honda Racing UK, de teams waarvoor zij ook in prestigieuze Engels wegracekampioenschap actief waren dit seizoen. Een leuk detail, Ryde en Bridewell streden het afgelopen weekend op Brands Hatch nog een verbeten en meer dan spannende strijd uit voor de 2024 BSB titel. Ryde wist deze strijd in zijn voordeel te beslissen en staat in Jerez aan de start als de 2024 Bennetts British Superbike kampioen.



Handige links Prometeon Spanish Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.