Andrea Iannone | © Randy van Maasdijk

Andrea Iannone en Team Pata Go Eleven zullen ook in 2025 samen uitkomen in het World Superbike klasse. De Italiaan keerde dit jaar voor het eerst terug op WK niveau na een schorsing van vier jaar waarbij hij vorige maand zelfs weer een race wist te winnen.

Na een goed comeback seizoen, waarin het team op veel circuits in de top van het klassement vocht, verlengen Team Pata Go Eleven en Andrea Iannone hun samenwerking in de aanloop naar het WorldSBK-kampioenschap van 2025. De huidige zevende plaats in het algemeen klassement, de verlenging van de overeenkomst tussen Team Pata Go Eleven en de #29 is het hoogtepunt van dit eerste jaar samen waarin, op de Ducati Panigale V4-R, de rijder en het team vijf podiumplaatsen behaalden, waaronder een ongelooflijke en welverdiende overwinning in de ronde van Aragon.

In 2025 zal Andrea Iannone profiteren van alle technologische ontwikkelingen die Ducati beschikbaar stelt. Het gemeenschappelijke doel is om de goede resultaten van het debuutseizoen van het WorldSBK te verbeteren en daarbij te profiteren van de ervaring die dit jaar is opgedaan op het gebied van banden, circuits en het gevoel met de motor, met als gemeenschappelijk doel om te strijden voor de prestigieuze posities in de WK-stand.

Andrea Iannone: “Ik ben blij dat ik deze reis kan voortzetten met het Pata Go Eleven Team op de Ducati Panigale V4-R. Het eerste jaar in het WorldSBK kampioenschap was vol verrassingen en voldoeningen, we zullen blijven samenwerken om constant te verbeteren en nieuwe doelen te bereiken. Ik bedank Gigi Dall’Igna, Claudio Domenicali, Paolo Ciabatti, Marco Zambenedetti, Mauro Grassilli en het hele Pata Go Eleven Team voor het hernieuwde vertrouwen. Een speciaal woord van dank ook aan Remo Gobbi en de WorldSBK familie.”

Gianni Ramello – teameigenaar: “De continuïteit van het project met Andrea Iannone bewaren, betekent veel voor ons hele team. Ik was er vooral op gebrand omdat ik ervan overtuigd ben dat we met de ervaring die we in 2024 hebben opgedaan, in elke race veel data kunnen hebben en met een solide basis kunnen beginnen. We volgen een keuze op die aan het einde van 2023 werd gemaakt, een keuze die buiten de kaders viel, maar die toch een winnende keuze bleek te zijn, die ons veel voldoening en podiums opleverde.

Ik wil ook Pata verwelkomen die ervoor gekozen heeft om in het project van Go Eleven en Andrea te geloven, waardoor we een nieuwe stap vooruit kunnen zetten samen met de steun van al onze partners en sponsors. Ik wil graag al mijn medewerkers bedanken, in het bijzonder Elia, Denis en Luciana die me altijd hebben gesteund in deze reis en Ducati die ons in staat stelt om een competitief en sterk voertuig te hebben.

Een speciale vermelding voor Andrea, een rijder en man met wie een speciale relatie is geboren, anders dan met vele anderen. Ik kende hem niet maar na een paar races kwam hij in mijn hart. Niet alleen vanwege het talent dat hij liet zien, maar ook als persoon. Wetende dat we samen verder gaan in 2025, vervult me met groot enthousiasme en we zijn klaar om te vechten voor de belangrijke posities in het WorldSBK van 2025!”

Dennis Sacchetti – teammanager: “Ik ben erg blij dat ik met Andrea kan blijven samenwerken in 2025, ik geloof dat hij en het team hebben bewezen harmonie en voortdurende groei te hebben. Dit wordt bevestigd door de overwinning in Aragon, een droom die uit is gekomen met nog 3 races te gaan, die ons projecteert naar 2025 brengt met een zeer hoge motivatie. Het is nutteloos om het potentieel van ons duo te nog eens te herhalen: na 4 jaar gestopt te zijn en dan een nieuw kampioenschap betreden, andere banden, een andere motor en andere dingen die gloednieuw zijn voor Andrea, zijn de resultaten beter dan verwacht. Daarom zijn we er zeker van dat we kunnen streven naar nog belangrijkere resultaten.

Ons project wordt verder versterkt door een fantastische motorfiets, de Ducati Panigale V4R, waarvan we zullen genieten van alle technologische ontwikkelingen die Ducati op de circuits zal brengen. Ik wil Andrea Iannone, Mauro Grassilli, Marco Zambenedetti, Gigi Dall’Igna bedanken voor het hernieuwde vertrouwen in ons en de familie Ramello voor de moeite die ze steken in de groei van Go Eleven.”

Dit weekend wordt de twaalfde en laatste World Superbike ronde van 2024 verreden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.



Handige links Prometeon Spanish Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.