Het was in Mugello niet de eerste keer dit seizoen dat Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van de teamleiding niet over kerbstones mochten rijden. Dit om te veel slijtage aan de banden te voorkomen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner maakt de concurrent zich ernstige zorgen over de bandenslijtage. Met name Max Verstappen staat bekend om zijn gevoel om zijn banden te sparen.

Max Verstappen Christian Horner

In Silverstone liepen beide coureurs een lekke band op, al had dat voor Lewis Hamilton geen grote gevolgen. Met de Russische Grand Prix in aantocht staat er weer een circuit voor de deur dat Mercedes goed ligt, zo zegt Horner in zijn column op de website van Red Bull. “Mercedes zal in Sochi opnieuw dominant zijn. Het circuit ligt ze goed, maar we hebben dit seizoen al vaker gezien dat bandenslijtage een interessante rol kan spelen.”

“In Mugello werden ze niet echt uitgedaagd, maar kon je alsnog horen hoe nerveus ze waren over de banden”, zo vervolgt Horner. “Als je de coureurs opdraagt om van de kerbs weg te blijven, is er wel wat aan de hand. Het zou geweldig zijn als we in Sochi competitief kunnen zijn en ze een beetje onder druk zouden kunnen zetten. Dan kan er iets leuks gebeuren.”