De Geschiedenis van de Grand Prix van Silverstone: Iconische momenten en winnaars

Silverstone staat bekend als thuiscircuit voor de Formule 1. De race op Silverstone was zelfs de allereerste Grand-Prix van het Formule 1 wereldkampioenschap in 1950.

Daarnaast zijn bijna alle Formule 1 – teams rondom Silverstone gevestigd. Alleen Alfa Romeo (Zwitserland), Haas en Ferrari (beide Italië) hebben een andere thuisbasis. Het gebied rondom Silverstone wordt ook wel motorsport valley genoemd.

Het circuit van Silverstone eis gebouwd op een voormalig RAF-vliegbasis. Het circuit is erg snel met snelle bochten. Het circuit is altijd erg populair bij de Britse fans, voor dit jaar worden bezoeker records verwacht. Wil je de race ook bezoeken, koop dan F1 tickets voor volgend jaar.

Silverstone heeft beroemde races voor gebracht. Wie herinnert zich niet de botsing tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in 2021? Beide coureurs raakten elkaar, Max Verstappen viel uit en Lewis Hamilton won de race. Hamilton vierde de race naderhand uitbundig terwijl Verstappen voor een check in het ziekenhuis was. Dit zette de verhoudingen tussen beide coureurs flink op scherp.

Red Bull heeft dit jaar tot nu toe alle races gewonnen. Gaan ze opnieuw winnen? Max Verstappen won één keer eerder. Lewis Hamilton is recordhouder op het circuit, de vraag is alleen of hij in de Mercedes opnieuw kan winnen. De verwachting is dat het Duitse team te kort gaat komen.

Diverse teams komen met updates. Vraag is welk team de grootste stap kan maken. Red Bull komt nog niet updates, zij komen met updates in Hongarije. De verwachting is ook dat het team van Max Verstappen deze updates in Engeland niet nodig heeft, de verwachting is dat de snelle bochten Red Bull wel zullen liggen.

AlphaTauri komt ook met updates naar Silverstone. Nyck de Vries is nog puntloos en staat vol onder druk. Er zijn zelfs al geruchten dat De Vries binnenkort vervangen gaat worden voor een andere coureur. Het is te hopen voor De Vries dat de updates werken en hij een goed resultaat kan scoren.

Wil je de race bezoeken? Boek dan alvast je F1 Silverstone tickets. Met de vele Britse fans is het belangrijk om er tijdig bij te zijn omdat de race bijna standaard is uitverkocht.