milan-merckelbagh
Milan Merckelbagh | foto© JMA Racing-Action Bike 34

De finaleronde van het 2024 FIM Endurance World Championship werd afgelopen weekend verreden op het circuit Le Castellet in Frankrijk. Na de deelname in Le Mans en Spa-Francorchamps heeft Milan Merckelbagh de smaak van de Endurance wedstrijden te pakken. Tijdens zijn eerste Bol d’or werd de Limburger afgelopen zondag samen met zijn JMA Racing-Action Bike 34 als tiende algemeen afgevlagd, hetgeen een zesde plaats betekende in de Superstock klasse.

Voor de 87e editie van de Bol d’Or stapte Milan Merckelbagh het afgelopen weekend op de Suzuki van het JMA Racing-Action Bike 34 Team. Ondanks dat het Circuit Paul Richard nieuw was voor de coureur uit Heerlen was het plan om direct vanaf de eerste training zoveel als mogelijk kilometers te maken op het nabij Marseille gelegen circuit.

De trainingen en kwalificaties verliepen goed voor Merckelbagh en zijn drie teamgenoten, en zijn mochten zaterdagmiddag vanaf de 28e startplaats vertrekken. De 24 uur tellende race werd rustig opgebouwd en vooral toen de nacht viel werden er veel plaatsen goed gemaakt. Het voornaamste doel van de coureurs was om geen schade te rijden want repareren kost natuurlijk heel veel tijd.

Nadat de tiende plaats werd ingenomen werd de beslissing gemaakt om in de slotfase het tempo enigszins te drukken. De achterstand naar de negende plaats was inmiddels ruim twee ronden dus rustig aan naar de finish rijden en de tiende plaats vast te houden werd de opdracht. Als de finishvlag valt wordt met een afstand van maar liefst 703 het doel bereikt.

Milan Merckelbagh: “Wat een supergaaf evenement is de 24 uurs van Bol d’Or. De sfeer is bijzonder, er zijn zo’n 100.000 toeschouwers aanwezig. Met deze zesde plek in de Superstock klasse hebben we het beste resultaat ooit weten te behalen voor het team.”

Veel tijd om na te genieten is er echter niet voor Merckelbagh aangezien komend weekend in Hockenheim de IDM-finaleronde van 2024 wordt verreden.

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.