Volgens een Italiaans artikel heeft Adrian Newey Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur ontmoet in Londen om een overstap naar de Scuderia te bespreken, mogelijk al in 2025.

Adrian Newey Red Bull Racing F1

In een artikel van de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport met de kop ‘Newey-Ferrari, here we go’ wordt beweerd dat de technologiechef van Red Bull de tijd heeft genomen om Vasseur te ontmoeten over een mogelijke overstap naar Maranello. De Scuderia heeft Newey in de afgelopen decennia meerdere keren benaderd om voor hen te werken, maar dat is niet gelukt.

Als Adrian Newey en Ferrari het eens zouden worden over een deal, zou Newey volgens La Gazzetta direct kunnen beginnen met het plannen van de auto voor 2026, omdat hij geen verlof heeft dat hij met Red Bull heeft afgesproken – ook al kan het werk officieel pas beginnen met de bouw van de auto’s vanaf 2025.

Het artikel zegt over een mogelijke komst van Newey naar Ferrari: “De ondertekening zal waarschijnlijk worden aangekondigd na de GP in Miami. De ontwerper kan meteen aan de auto van 2026 werken, zonder beperkingen. Het is fundamenteel om met zijn eigen ideeën de nieuwe technische regels die van kracht worden zo goed mogelijk te interpreteren.”

Wat Newey zelf betreft: hij legde bij de aankondiging van zijn vertrek uit dat de tijd voor hem was gekomen om iets anders te proberen. Hij liet doorschemeren dat zijn F1-carrière misschien nog niet voorbij is, maar erkende ook dat hij vond dat het nu de juiste tijd was voor anderen binnen Red Bull om de stap te zetten.