Jeffrey Buis en Team Freudenberg KTM – Misano World Circuit Marco Simoncelli | © Randy van Maasdijk

Aldi Satya Mahendra heeft zondagmiddag de tweede World Supersport 300 race gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In een hectische race viel de Indonesiër in de laatste bocht aan en verwees hij Jeffrey Buis naar de tweede plaats, Inigo Iglesias werd derde.

Evenement: Pirelli Emilia-Romagna Round
Circuit: Misano World Circuit Marco Simoncelli
Categorie: WorldSSP 300
Tijd: 12:45 – 13:15 uur
Sessie: Race 2 – 12 ronden
Omstandigheden: Zonnig, 27°C

Zondagmiddag om 12:45 uur begon de tweede World Supersport 300 race van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Na hun crashes in Race 1 waren Daniel Mogeda (nummer 2 in het kampioenschap) en Petr Svoboda (nummer 4) er niet bij in deze race. Mogeda had zijn vinger opengehaald in de crash op zaterdagmiddag, Svoboda had zijn been gebroken.

Na een goede start reed Jeffrey Buis in de openingsfase grotendeels aan de leiding. Zoals zo vaak in de World Supersport 300 klasse was er een zeer grote kopgroep ontstaan met veel duw- en trekwerk. Loris Veneman en Ruben Bijman zaten ook in deze kopgroep maar reden wel buiten de top tien.

Richting het einde van de race bestond de kopgroep nog uit twaalf coureurs maar waren het voornamelijk dezelfde vier namen die constant voorop reden. Inigo Iglesias, winnaar van Race 1 op zaterdagmiddag, ging de laatste ronde als leider in voor Jeffrey Buis, Aldi Satya Mahendra en David Salvor.

Buis wist met een geweldige manoeuvre in de snelle bocht 10 (Curvone) de leiding over te nemen waarna hij zijn uiterste best deed om zijn positie te verdedigen in de resterende zes bochten. De Nederlander leek daarin te slagen totdat Mahendra zijn machine er in de laatste bocht naast zette en daardoor Buis aan de kant zette.

Mahendra behaalde uiteindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen en de tweede van zijn carrière. Slechts 0,102 seconde daarachter werd Buis tweede met Iglesias achter hem op de derde plaats. Veneman passeerde de finish als twaalfde, Bijman eindigde als zeventiende.

Klik hier voor de volledige uitslag

In het kampioenschap is Iglesias de leider met 98 punten voor Mahendra (86) en Mogeda (63). Veneman staat vierde met 56 punten, net voor Buis die er 55 heeft.

De volgende keer dat de World Supersport 300 coureurs in actie komen is in het weekend van 19 t/m 21 juli op het Autodrom Most in Tsjechië.

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.