Max Verstappen wist tot nu toe negen Grands Prix in de Formule 1 te winnen. Daarvoor won de nu 22-jarige Limburger bijna overal waar hij aan de start stond. In een interview met het Duitse Speedweek kijkt de Red Bull-coureur terug op zijn vijf beste races tot nu toe. Uiteraard zijn het allemaal overwinningen.

Max Verstappen Wereldkampioen karting KZ

2013: Circuit International Jean Brun, Varennes-sur-Allier (Karting)
“Deze race zal me voor altijd bijblijven. Het WK Karting in de KZ-klasse werd over ��n race gehouden. Ik leidde het veld en stond nooit echt onder druk. We hadden het hele weekend hard gewerkt en daarom was deze overwinning zo bevredigend. Iedere karter wil wereldkampioen worden. Wat het voor mij helemaal af maakte, was dat mijn vader mijn kart had geprepareerd.”

2014: Circuit de Spa-Francorchamps (Formule 3)
“Ik reed dat jaar voor Van Amersfoort Racing en in ieder raceweekend hadden we altijd drie races. In de eerste vier weekenden had ik in totaal slechts twee pole positions en ��n overwinning behaald. In Belgi� viel echter alles op zijn plek: drie races, drie overwinningen. Ik heb daar bovendien veel geleerd, omdat ik veel harde duels heb uitgevochten. Ik denk daar vaak aan terug hoe heftig daar gestreden werd.”

2014: Norisring (Formule 3)
“Waar Spa-Francorchamps al zeer goed was, dan was de Norisring perfect. Dat was direct het raceweekend erna. Ik stond twee keer op pole, won drie races en reed drie keer de snelste raceronde. Het was bijna foutloos. Deze prestatie was de reden dat Helmut Marko mijn vader gebeld heeft om in de Formule 1 te komen rijden.”

2015: Circuit de Barcelona-Catalunya (Formule 1)
“Mijn eerste overwinning in de koningsklasse is natuurlijk zeer bijzonder. Die zege kwam echt uit de lucht vallen. Het was mijn eerste race voor Red Bull na mijn tussentijdse overstap vanuit Toro Rosso. Ik vertrok als vierde en het vervolg zal iedereen wel kennen. De twee Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg schakelden elkaar uit. Als coureur droom je natuurlijk van zo’n moment en voor mij en mijn vader was het een heel emotioneel moment. We waren ongelofelijk gelukkig. Dat wordt alleen nog overtroffen door een wereldtitel.”

2020: Silverstone Circuit (Formule 1)
“We hebben dit jaar twee races in Silverstone gereden. In de Britse Grand Prix was ik al dicht bij de overwinning door de bandenproblemen bij Mercedes, maar in de tweede race hebben we ze door een betere strategie wel verslagen. Het was eindelijk gelukt om de dominante auto te verslaan. Dat maakt die zege zo waardevol. We weten nu: als we Mercedes onder druk kunnen zetten, kunnen we ze ook verslaan.”

Max Verstappen