Tijd voor nog een jaar Formula Future; het programma bedacht door Visa Cash App RB Formula One Team en Randstad voor de opleiding en arbeidsbemiddeling van jongeren in de wereld van de Formule 1.

VCA RB F1 Team en Randstad

Er zijn nu sollicitaties open voor de Formula Future Engineering Academy, het selectie-, oriëntatie- en trainingsprogramma opgesteld door het Visa Cash App RB Formula One Team en georganiseerd in samenwerking met Randstad. Het programma wordt uitgevoerd vanuit het hoofdkantoor van het team in Faenza en het initiatief is gericht op het selecteren van 23 studenten of afgestudeerden die leiden naar een carrière in de Formule 1. Het is gericht op jongeren met een technische, wetenschappelijke of technische achtergrond. De geselecteerden krijgen de kans om gedurende hun hele trainingsperiode bij het team te werken. Naast het volgen van klassikale lessen, zullen ze ook rechtstreeks samenwerken met de senior ingenieurs van Scuderia.

De inschrijvingen sluiten op 10 mei 2024.

Tot nu toe heeft Formula Future de carrières van meer dan 250 jongeren in de autosportwereld een impuls gegeven.

“Formula Future is een ambitieus project dat Randstad, samen met Visa Cash App RB Formula One Team, al vele jaren ondersteunt en promoot, en dat jongeren uit alle delen van de wereld aantrekt. Vorig jaar hadden we zelfs sollicitanten uit meer dan twintig landen”, zegt Fabio Costantini, CEO Randstad HR Solutions. “Dit is een uitstekend, innovatief trainingsprogramma voor jongeren die op zoek zijn naar een professionele ervaring om hun passie voor de autosport om te zetten in een echte baan.”

“Bij ons team geloven we dat succes afhangt van twee sleutelfactoren: onze mensen en de bedrijfscultuur”, aldus Otello Valenti, Visa Cash App RB Formula One Team HR Director. “Ons doel is om mensen vleugels te geven om hun ideeën de vrije loop te laten, door de juiste mix te creëren van getalenteerde jongeren die samenwerken met ervaren medewerkers in een high-performance omgeving. Bij Visa Cash App RB Formula One Team investeren we voortdurend in onderzoek en ontwikkeling en organisatorische innovatie. Daarom zijn we blij dat het Formula Future-project 2024 nu van start gaat, ontwikkeld in samenwerking met Randstad, die onze filosofie deelt om uitmuntendheid te zoeken door middel van persoonlijke ontwikkeling. Het Formula Future-project past perfect bij ons bedrijfsethos en is een van de hoekstenen die een belangrijke bijdrage blijft leveren aan ons vermogen om onze doelen te bereiken.”

Naast de Formula Future Engineering Academy, die ingenieurs opleidt om een Formule 1-auto te ontwerpen, ontwikkelen en produceren, is er ook de Formula Future Manufacturing Academy, waarvoor over enkele maanden de inschrijvingen open gaan. Het is gericht op pas afgestudeerden en richt zich op de basisprincipes van geavanceerde mechanica, verwerking van composiet- en thermoplastische materialen, evenals uiterst nauwkeurige mechanische bewerkings- en productieprocessen die worden gebruikt in de Formule 1.