Toprak Razgatlioglu aan de leiding op het Misano World Circuit Marco Simoncelli | © Randy van Maasdijk

Toprak Razgatlioglu heeft zondagochtend ook de Superpole Race gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Turkse coureur viel na vier ronden aan en gaf Nicolò Bulega vervolgens geen kans, de Italiaan eindigde als tweede met Alex Lowes daarachter op de derde positie.

Evenement: Pirelli Emilia-Romagna Round
Circuit: Misano World Circuit Marco Simoncelli
Categorie: WorldSBK
Tijd: 11:00 – 11:20 uur
Sessie: Superpole Race – 10 ronden
Omstandigheden: Zonnig, 27°C

Zondagochtend om 11:00 uur werd de tien ronden lange Superpole Race verreden voor de World Superbike klasse op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Het was polesitter Toprak Razgatlioglu die meteen de leiding in handen nam voor de goed gestarte Alex Lowes en Nicolò Bulega met daarachter Álvaro Bautista, Andrea Iannone en Andrea Locatelli. Remy Gardner reed op de zevende positie voor Garrett Gerloff, Sam Lowes en Jonathan Rea in de top tien. Michael van der Mark kon weinig progressie boeken vanaf zijn zestiende plaats op de grid, halverwege de openingsronde werd hij aangetikt en viel hij terug naar de laatste plaats.

Bulega wist dat hij Razgatlioglu niet teveel vrije baan kon geven en viel aan in bocht 14 (Carro) waarmee hij de leiding overnam.

In de tweede ronde kwam er een einde aan de race van Sam Lowes, Remy Gardner en Garrett Gerloff. Lowes ging zelf onderuit in bocht 4 (Rio) terwijl Gardner en Gerloff elkaar hadden geraakt in bocht 10 (Tramonto).

Bulega en Razgatlioglu reden langzaam maar zeker weg van Lowes en Bautista. In de vierde ronde viel de Turkse coureur aan in bocht 8 (Quercia) en nam hij de koppositie weer over van de Italiaan. Van der Mark was op dit moment alweer opgeklommen naar de veertiende positie.

In de vijfde ronde ging het mis voor Bautista in bocht 10 (Tramonto). De Spanjaard ging enigszins wijd en verloor vervolgens de voorkant van zijn Ducati Panigale V4 R. Hij kon zijn weg nog wel vervolgen maar het zou hem geen punten meer opleveren, ook zij hij hierdoor geen goede startpositie bemachtigen voor Race 2.

Razgatlioglu reed een zeer hoog tempo en wist een kleine voorsprong op te bouwen naar Bulega. Lowes had al ruim anderhalve seconde achterstand op het tweetal voor zich maar ook ruim drie seconden marge op Locatelli die op de vierde plaats reed. Van der Mark reed nu op de twaalfde plaats en zou in de top negen moeten finishen om een punt te scoren en – misschien wel belangrijker – zijn positie op de grid voor Race 2 te verbeteren van P16 naar P9.

Razgatlioglu maakte geen fouten meer en kwam uiteindelijk wederom met een voorsprong als winnaar over de finish. Het was zijn vijfde zege in dienst van BMW en zijn tweede Superpole Race overwinning, met 44 overwinningen in totaal staat hij nu vijfde in de lijst van meeste WorldSBK zeges.

Ruim anderhalve seconde achter Razgatlioglu werd Bulega tweede met Lowes daar ruim drie seconden achter op de derde plaats. Daarachter waren het de Italianen Andrea Locatelli, Andrea Iannone en Axel Bassani in de top zes. Michael van der Mark eindigde als twaalfde waardoor hij geen punten scoorde en in Race 2 wederom vanaf P16 aan de race moet beginnen.

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.