Vincente Perez | © Red Bull KTM Ajo

José Antonio Rueda komt dit weekend niet in actie op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De Spanjaard is nog niet voldoende hersteld van een blinde darmontsteking en wordt voor de rest van het weekend vervangen door Vicente Perez. 

Een kleine twee weken geleden had José Antonio Rueda zich als tweede gekwalificeerd voor de Grand Prix van de Verenigde Staten waarna hij op zaterdag last kreeg van flinke buikpijn. Niet veel later lag de Spanjaard op de operatietafel om zijn appendix te laten verwijderen.

Sindsdien is Rueda thuis verder hersteld en was het plan om dit weekend weer terug te keren in de Moto3 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Echter voelde hij zich op vrijdagochtend niet goed en werd besloten om de eerste sessie te laten schieten, uiteindelijk zou hij op vrijdag helemaal niet in actie komen. Na overleg met het Red Bull KTM Ajo team heeft Rueda ervoor gekozen om zich dit weekend terug te trekken en het over twee weken in Le Mans weer te proberen.

De talentvolle Spanjaard zal op zaterdag en zondag vervangen worden door Vicente Perez. De Spanjaard reed in Qatar en Portugal al voor het team omdat Xabi Zurutuza toen nog geen achttien was en nog niet mocht deelnemen aan een Grand Prix evenement.

De Moto3 coureurs komen zaterdagochtend om 08:40 uur weer in actie op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto voor de tweede en laatste training.zs-728x90Handige links Gran Premio Estrella Galicia 0,0 de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslagcollin-veijer

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.