(c) Formula 1

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, heeft aangegeven dat het geen ‘no-brainer’ is om Sergio Pérez volgend seizoen in dienst te nemen.

Sergio Pérez is, sinds hij te horen kreeg dat er volgend jaar geen plek voor hem is bij Racing Point, op zoek naar een nieuw Formule 1-stoeltje. Haas heeft nog geen coureurs vastgelegd voor volgend seizoen dus het Amerikaanse team kan een optie zijn voor Pérez. De Mexicaan is op zijn beurt een goede optie voor Haas vanwege zijn snelheid, ervaring en sponsoren. Teambaas Guenther Steiner heeft echter aangegeven dat de keuze niet zo makkelijk gemaakt kan worden.

“Je moet de beste beslissing voor de middellange tot lange termijn nemen voor het team. Want momenteel hebben we er geen probleem mee, maar we moeten ook kijken waar we op de middellange tot lange termijn naartoe willen want daar ligt naar mijn mening de kans”, vertelde Steiner aan motorsport.com. “Het is niet zo dat we snel geld nodig hebben voor volgend jaar. We zitten op dat gebied eigenlijk wel goed. Het is een langere termijn afweging: hoe kunnen we beter worden? Hoe kunnen we het beste uit het team halen? Hoe kunnen we terugkeren naar onze prestaties van 2018 en beter?”

“Ik denk dat er nu meer kansen zijn met het budgetplafond vanaf volgend jaar en de nieuwe regelgeving vanaf 2022. Checo (Pérez red.) is zeker een goede coureur, ik zou nooit aan hem twijfelen, maar is hij het beste voor de langere termijn? Ik weet het niet. Dat is waar we het over hebben, dus daarom is die keuze niet zo vanzelfsprekend als het lijkt”, aldus de Haas-teambaas.