Max Verstappens rijstijl doet Christian Horner aan Michael Schumacher denken in zijn tijd bij Benetton. Dat vertelt de teambaas van Red Bull aan ESPN.

Verstappen heeft sinds zijn debuut bij Red Bull Racing in 2016 elk jaar minimaal één race gewonnen. De auto’s van Red Bull zijn echter niet de makkelijkste auto’s. Zo weten Pierre Gasly en Alexander Albon inmiddels ook. Verstappen kan er wel mee overweg en dat doet Christian Horner denken aan Michael Schumacher.

Lees ook: Hoe uitbundig vierde Alex Albon zijn eerste podium? ‘Het was vrij treurig’

“Het lijkt op Michael Schumacher in zijn periode bij Benetton halverwege de jaren negentig. Er zijn weinig teamgenoten geweest die met die auto konden rijden zoals Schumacher dat deed. Verstappen heeft dat met deze auto”, vertelt Christian Horner aan ESPN.

“Hij kan met de mindere punten van de auto omgaan. Het hindert hem niet. Bij Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en Alexander Albon heeft het wel degelijk een effect. Wij moeten ervoor zorgen dat de auto minder gevoelig is”, zegt Horner.

“Max heeft ongelooflijk veel natuurlijke snelheid en is een natuurtalent. Hij heeft ongelooflijk veel zelfvertrouwen en kan waanzinnig goed zijn auto onder de controle houden. En nu heeft hij ook de ervaring”, aldus de Brit.

Lees ook: Verstappen realistisch: ‘Het gaat niet makkelijk worden in Sotsji’

Foto: Motorsport Images