(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft na de eerste twee vrije trainingen voor de camera van Ziggo Sport teruggeblikt op zijn vrijdag in Sotsji. De Nederlander geeft aan dat de uitslag een beetje een vertekend beeld weergeeft, omdat ze veel dingen hebben uitgeprobeerd.

”Eerste training was de ronde niet helemaal top en hadden we tweede kunnen staan”, begint Verstappen. ”Dat zag er best redelijk uit als je Mercedes even niet meerekent, want die zijn enorm snel hier. En voor de tweede training hebben we wat geprobeerd met de downforce, omdat we een beetje traag waren op het rechte stuk. Alleen niet echt een prima balans kunnen vinden in de korte run, de auto is heel gevoelig met lage downforce. We wisten dat het over één ronde minder was, dus dat geeft een beetje een vertekend beeld. De verwachting was ook dat het niet een topvrijdag zou gaan worden, maar we kunnen beter dan we hebben laten zien en dat komt omdat we veel hebben uitgeprobeerd.”

Verstappen rijdt dit weekend met een nieuwe motor, die dezelfde specificatie heeft als de vorige. De 22-jarige zegt dat de problemen die er in Monza en Mugello waren zijn opgelost door Honda.

”Zeker na de problemen in Monza en Mugello is het wel fijn om met een nieuwe motor op 0 te beginnen”, zegt Verstappen. ”Honda heeft kunnen simuleren wat er fout ging op de grid en gedurende de eerste ronde. Ze zeggen dat het is opgelost dus daar ben ik blij mee. Het was een ander probleem dan in Monza, die daarvoor al opgelost was.”

Volgens Verstappen is het geen zekerheid dat hij tijdens de kwalificatie de derde tijd gaat rijden, achter de oppermachtige Mercedessen. Het team van Renault ziet er sterk uit en gaat een bedreiging vormen voor de tweede startrij.

”Op dit moment ziet het eruit dat Renault het goed voor elkaar heeft en ik verwacht dat het erom gaat hangen tijdens de kwalificatie”, besluit Verstappen.