De Duitser kwam er zondag in de 70th Anniversary Grand Prix op het circuit van Silverstone andermaal niet aan te pas. Waar zijn teamgenoot Charles Leclerc als vierde over de finish kwam, moest de viervoudig wereldkampioen genoegen nemen met een twaalfde plaats.

Al tijdens de race uitte Vettel, die volgend seizoen wordt vervangen door Carlos Sainz, over de boordradio kritiek op de tactiek van zijn werkgever. Nadat hij uit zijn bolide was geklommen, deed hij het nog een keer dunnetjes over.

„We hebben vanmorgen nog gepraat over het feit dat het geen zin heeft om de pitstraat op te zoeken als we weten dat we vervolgens in verkeer terecht komen. Toch is dat precies wat we vandaag deden”, aldus Vettel, de nummer 13(!) in de WK-stand, tegenover Sky Sports.

„We stapten toen bovendien over op de harde band, waarop we vervolgens slechts zo’n tien ronden reden. Dat sloeg nergens op. Waarom rijd ik tien ronden op de harde band en twintig op de medium, die juist veel sneller slijt. Nu kwam ik aan het einde van de race met versleten banden te zitten. Volgens mij had dat beter gekund.”

Dat de snelheid van zijn bolide vergelijkbaar was met vorige week, toen Vettel als tiende over de streep bolde, was eveneens een frustratiepunt voor de 33-jarige Heppenheimer.

„Eerlijk gezegd was mijn pace vergelijkbaar met vorige week. Ook op dat vlak was er dus geen sprake van verbetering. Ik kan er weinig aan doen. Ik moet gewoon kalm blijven en hard blijven werken. Het waren twee slechte weken.”

Echt geloof in in een ommekeer lijkt er niet te zijn. „Ik weet niet wat er aan de hand is. Het is een beetje vreemd. Behoorlijk frustrerend ook.”

Binotto weerlegt kritiek

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft een hele andere kijk op de zaak. Hij is van mening dat de spin van Vettel in een van de eerste bochten vlak na de start, hem meer pijn heeft gedaan dan de strategie van de Italianen.

„Ik geloof niet dat het geloof bij Vettel weg is”, zegt hij tegen Sky Italia. „Hij heeft het nu moeilijk in de kwalificaties en in de laatste twee races voelde hij zich niet vertrouwd met zijn wagen. Nu spinde hij, maar wist hij zijn weg toch te hervinden en ging het steeds beter.”

En dus weerlegt hij de kritiek op de strategie. „Ik denk dat daar weinig op te zeggen is. Misschien moest hij eerder de pit in dan gedacht, maar we wisten dat hij die tijd weer terug zou pakken”, aldus Binotto.

„Hierdoor kon Charles Leclerc zijn comeback in de race vervolmaken. Overall gezien was het de juiste keus van het team en we vinden dat we Sebastian hiermee niet hebben gestraft. Zijn race was door zijn spin in de war gekomen, dat was de sleutel. Niet onze strategie.”