19:22 – Maverick Viñales heeft dinsdag de snelste tijd gereden tijdens een eendaagse test op Misano. De Spanjaard, die afgelopen zondag op pole stond voor de Grand Prix van San Marino, klokte een tijd van 1.31.532. Franco Morbidelli, die de race uiteindelijk won, was wegens ziekte afwezig.

Twee dagen na de Grand Prix van San Marino was de MotoGP terug op Misano voor de enige testdag die dit jaar tijdens het seizoen wordt gehouden. Franco Morbidelli, die zondag op dominante wijze zijn eerste overwinning in de MotoGP behaalde, ontbrak echter. De 25-jarige Italiaan had last van zijn maag. Ook Tech3-rijder Iker Lecuona was niet van de partij. KTM achtte de Spanjaard, die aan zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau bezig is, nog te onervaren om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het ontwikkelingswerk.

In de ochtendsessie was Pol Espargaro nog de snelste man, namens het fabrieksteam van KTM. Hij liet voor de pauze een 1.32.054 noteren, waarmee hij een tiende sneller was dan Joan Mir (Suzuki), Francesco Bagnaia (Pramac) en Alex Rins (Suzuki). Viñales begon de dag met een 1.32.319, maar zou aan het einde van de middag tot een 1.31.532 komen, waarmee hij bovenaan eindigde in de gecombineerde tijdenlijst. Takaaki Nakagami (LCR Honda) en Johann Zarco (Avintia) reden de tweede en derde tijd met respectievelijk een 1.31.803 en een 1.31.899, terwijl Espargaro met zijn tijd uit de ochtend nog op P4 eindigde.

Het fabrieksteam van Yamaha verscheen met de meest in het oog springende update op het circuit. Maverick Viñales en Valentino Rossi kwamen in actie met een grote nieuwe uitlaat, die voor een betere wegligging en meer vermogen moet zorgen. Het tweetal probeerde ook een nieuw chassis uit, maar naar verluidt was geen van beide ervan overtuigd dat het een grote stap vooruit was. Nakagami, die een crash meemaakte in de ochtendsessie, mocht voor het eerst de 2020-Honda uitproberen en werkte daarnaast verder aan de 2019-specificatie van de motor, waaraan hij afgelopen weekend de handen vol had op het hobbelige circuit.

Zarco beleefde een uur voor het einde van de dag nog een vreemd moment aan het einde van de pitstraat, waarbij op een of andere manier de kuip van zijn Ducati beschadigde. Korte tijd later veroozaakte Zarco’s teamgenoot Tito Rabat een rode vlag. De krachtbron van de Spanjaard begaf het bij het uitkomen van de laatste bocht, waarop de baan moest worden geïnspecteerd op olie. Bagnaia kwam vanwege zijn gebroken been alleen in de ochtend in actie en was uiteindelijk achter Alex Rins en Joan Mir zevende in de gecombineerde tijdenlijst. Andrea Dovizioso, die eveneens alleen in de morgen reed, klokte de achtste tijd van de dag, terwijl Fabio Quartararo (Petronas SRT) en Brad Binder (KTM) de top-tien completeerden.