Door de kamikazeactie van Lewis Hamilton in de eerste bocht van het circuit van Miami viel niet alleen Lando Norris uit, maar ook beide bolides van het Aston Martin Aramco Formula One Team werden flink gehinderd. Lance Stroll moest opgeven met schade en Fernando Alonso moest de pits opzoeken. Hij werd ondanks een kansloze achterstand toch weer op pad gestuurd. Teambaas Mike Krack legt uit waarom?

Aston Martin Aramco Formula One Team

“We misten het ultieme tempo om mee te doen. De marges zijn klein en Lance kwam net niet door in Q3 met Fernando een paar tienden verder naar achteren”, zei Mike Krack over de kwalificatie, die zijn team daarna hard liet werken om Stroll en Alonso een betere auto te kunnen geven voor de GP van zondag.

Ook over de Sprintrace was hij teleurgesteld. Zowel Alonso als Stroll waren de dupe van de actie van Hamilton. De Canadees moest opgeven, maar Alonso werd met achterstand weer op weg geschoten. “De Sprintrace was teleurstellend met beide coureurs in het midden van een sandwich van vier auto’s bij het ingaan van bocht één. Door de schade aan de vloer en de ophanging van Lance moest hij opgeven, terwijl Fernando weer aan de start verscheen om ons wat waardevolle kennis over de banden te geven. Het zal zondag niet makkelijk worden, want we hebben gezien hoe moeilijk het kan zijn om hier vooruit te komen met DRS-treinen die inhalen erg moeilijk maken, maar we zullen hard vechten om wat punten te scoren.”