De volgende race op de F1-kalender is de Grand Prix van Rusland. Met wat voor weer krijgen Max Verstappen en zijn Formule 1-collega’s te maken? Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachtingen van de komende dagen in Sochi. De eerste Grand Prix werd in Sochi verreden op 12 oktober 2014 op de Sochi Autodrom. Sochi heeft als een van de weinige streken in Rusland te maken met een subtropisch klimaat en heeft daarom ook milde winters. De zomers verlopen erg warm aan de badplaats die gelegen is aan de Zwarte Zee. Het kan er erg heet worden met temperaturen tot wel 35 graden. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedraagt 39,4 graden in 2000 en de laagste temperatuur kon worden opgetekend in 1892 met -13,4 graden. Over het hele jaar valt er ook flink wat neerslag, elke maand wel zo’n 100 mm. In april bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 20,5 graden, maar in mei is dat al opgelopen naar 24,8 graden. De zon schijnt over de hele maand ruim 220 uur.

Formule 1 Grand Prix van Rusland op Sochi Autodrom

Vrijdag is het tijdens de vrije trainingen in Sochi mooi weer met veel zon en blijft het droog. Er waait een matige noordwestenwind en de temperatuur loopt op naar een zomerse 28 graden.

Op zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatierondes. Ook dan ziet het weer er prima uit voor de coureurs. Er zijn perioden met zon en er bestaat slechts een kleine kans op een bui. In de middag wordt het opnieuw 28 graden. De wind waait slechts zwak en komt uit het westen.

Zondag is het tijd voor de Grand-Prix en ook dan blijft het droog. Er is flink wat ruimte voor de zon en het wordt warmer. Bij een matige zuidenwind wordt het ‘s middags wel 30 graden. /Bron: Weerman Ed Aldus