(c) Mercedes AMG F1

Toto Wolff gelooft dat de Formule 1 klaar is voor de ‘grootste transitie’ in zijn geschiedenis door de aanstaande veranderingen in de technische en financiële structuur van de sport.

De F1 kondigde afgelopen week aan dat de hele grid de deadline voor de nieuwe Concorde Agreement had gehaald en zich committeerde aan de herziene commerciële voorwaarden die van 2021 tot 2025 zullen duren.

De kern van de nieuwe overeenkomst is een gelijkere verdeling van het prijzengeld, dat deel uitmaakt van het streven van de Formule 1 om de sport duurzamer en competitiever te maken. De herziene commerciële voorwaarden zullen samenwerken met het budgetplafond voor 2021 en de nieuwe technische voorschriften die in 2022 van kracht zijn.

Wolff vond het niet verrassend dat alle teams ermee akkoord zijn gegaan, maar was niettemin verheugd dat het over de streep is getrokken. De Oostenrijker voorspelt ook dat de Formule 1 te maken gaat krijgen met één van de grootste veranderingen in zijn geschiedenis als gevolg van het nieuwe Concorde Agreement.

”We hebben altijd gezegd dat we in de F1 wilden blijven, dus de overeenkomst was niet per se zo verrassend”, vertelt Wolff aan Autosport. ”Maar we zijn blij dat we de onderhandelingen tot een goed einde hebben kunnen brengen. We zijn toegewijd aan onze sport en we kijken uit naar de komende jaren waarin de grootste overgang plaatsvindt, die de F1 ooit heeft gezien. Dit zal behendige, ruimdenkende teams belonen die zich succesvol kunnen aanpassen aan de eisen van de nieuwe regels”, besluit Wolff.