motor-revivial-zolder

Op 21 en 22 juni 2025 wordt het iconische Circuit Zolder het toneel van een nieuw spectaculair en eenmalig motorsport evenement: Motor Revival Zolder. Dit evenement, dat motorliefhebbers van over de hele wereld samenbrengt, biedt een unieke kans om motorsport geschiedenis te (her)beleven en te vieren. Met een ongeëvenaarde mix van legendarische motoren, parades, internationale racelegendes en hedendaagse snelheidswedstrijden belooft Motor Revival Zolder een totaalbeleving te worden.

Viering van nostalgie en passie

Motor Revival Zolder is het eerste evenement in zijn soort in België en het is veel meer dan een motorsportevenement; het is een viering van nostalgie, passie en adrenaline. Het evenement biedt een unieke ervaring waarin motorsportlegendes, klassieke en moderne motoren en adembenemende races centraal staan. Het belooft een historische viering te worden van zowel het verleden als de toekomst van de motorsport.

Hendrik De Rycker, organisator: “Motor Revival Zolder is geen alledaags evenement. Het is een unieke verbindende totaalbeleving met motoren en motorrijders in de hoofdrol. Hiermee blazen we de ziel van de motorsport nieuw leven in, door iconen uit het verleden en innovaties van de toekomst samen te brengen op één legendarisch circuit. Dit evenement wordt een ode aan passie, snelheid en traditie.”

Bezoekers kunnen zich verheugen op een niet eerder vertoonde parade van iconen en legendes uit de motorsportwereld, met enkele van de grootste namen uit de racegeschiedenis. Deze iconen zullen niet alleen aanwezig zijn, maar ook deelnemen aan een speciale parade. Julien Van Zeebroeck, de eerste Belg die een Grand Prix wegrace won, en andere racelegendes zoals Henk van Kessel (Nederlands wereldkampioen 50cc), Stéphane Mertens (Belgisch vice-Europees kampioen 250cc en meervoudig wereldkampioen Endurance), Jon Ekerold (Zuid-Afrikaans wereldkampioen 350cc) en Werner Daemen (voormalig professioneel wegracecoureur en succesvol teammanager van het fabrieks BMW-team), Vincent Lonbois (actieve, succesvolle Belgische motorrijder) en Yan Ancia (2024 Superbike kampioen) zullen aanwezig zijn om het publiek te inspireren met hun verhalen en prestaties. De komende weken zullen nog meer legendarische namen worden toegevoegd aan de line-up. Dit is slechts een voorproefje van wat bezoekers kunnen verwachten.

motor-revival-zolder

Hoewel de organisatie nog niet alles wil onthullen, zullen er enkele zeer bijzondere motoren te bewonderen zijn tijdens het evenement waaronder de iconische Suzuki RG500 MK1 uit 1976, de Paton S1R Lightweight 60th anniversary en de NSU Sportmax replica van 1953.

Daarnaast zullen bezoekers de kans krijgen om hedendaagse motoren en elektrische innovaties (met onder meer de Naxeon) te ervaren, samen met klassieke motoren die de geschiedenis van de motorsport belichamen. Het evenement biedt een breed spectrum aan motoren, van iconische racemodellen tot moderne technologische innovaties.

legendes en moderne innovaties ontmoeten elkaar op een historisch circuit

Daarnaast zijn er hedendaagse snelheidswedstrijden en belevingsritten met young- en oldtimer motoren. Op zaterdag krijgen bromfietsrijders de kans om voor het eerst het Grand Prix asfalt van het Circuit Zolder te betreden.

Beleving voor iedereen

Met een ambitie om meer dan 15.000 bezoekers te verwelkomen uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, biedt het evenement een totaalbeleving voor jong en oud, motorfan of niet. Van zenuwslopende snelheidswedstrijden tot meeslepende live-muziek, een bruisend beleefdorp genaamd MotorPolis, en een unieke bromfietsdag: er is voor iedereen iets te beleven.

Uniek in België, eenmalig in Zolder

Het Circuit Zolder, met zijn rijke geschiedenis in de motorsport, is het perfecte decor voor dit evenement. Het circuit organiseerde in 1980 de Grand Prix Wegrace en blijft een iconische plek voor motorsporbans. Motor Revival Zolder 2025 wil de traditie van het circuit voortzetten, maar tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn legendarische geschiedenis.

Positieve impact

Motor Revival Zolder draait niet alleen om snelheid en adrenaline. Het evenement zet zich ook in voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Specifieke faciliteiten worden geboden voor bezoekers met een beperking en er wordt nauw samengewerkt met goede doelen om een positieve impact te creëren. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, met initiatieven zoals gescheiden afvalinzameling en het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Koop nu je ticket

Deze editie van Motor Revival Zolder wordt sowieso uniek. Hou het weekend van 21 en 22 juni maar vrij om te spenderen op het Circuit Zolder. Tickets zijn vanaf nu online te koop via de website www.motorrevivalzolder.be.

Tickets voor Motor Revival Zolder zijn er op ieders maat en voor ieders portemonnee.

  • Een dagticket varieert van € 29,50 (zaterdag) tot € 39,50 (zondag).
  • Voor een weekendticket betaal je slechts € 60,00

Goed nieuws: kom je met de motor, dan is de bewaakte parking volledig gratis



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.